feedback
Voor beginnende en gevorderde beleggers

Boeken over Beleggen voor beginners
Beleggen kun je zelf

In Beleggen kun je zelf helpt beleggingsanalist Patrick Beijersbergen u op weg in de wereld van beleggen en geeft hij concrete 'tips en tricks' voor 2018. Is het nu een goed moment om in te stappen? Is beleggen wellicht iets voor mij? In duidelijke taal geeft de auteur antwoord op deze en tal van andere vragen over beleggen in aandelen. Lees verder »


Beleggen voor Dummies

Maak kennis met de derde editie van Beleggen voor Dummies. Sinds het verschijnen van de tweede editie, een absolute bestseller, is er heel wat veranderd in de beleggersmarkt. Zo heeft de financiele crisis veel impact gehad. Deze nieuwe editie van Beleggen voor Dummies is volledig geactualiseerd. Lees verder »


De intelligente belegger

De intelligente belegger is de Nederlandse vertaling van de absolute best-seller voor beleggers: The Intelligent Investor geschreven door Benjamin Graham. Dit boek wordt vaak genoemd als hét boek dat beleggers gelezen moeten hebben. Lees verder »


Iedereen belegger

In het boek Iedereen Belegger maakt ex-hoofdredacteur van De Tijd Pierre Huylenbroeck, op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Lees verder »


Beleggen is niet eng

Bang om te beleggen? Nergens voor nodig! Beleggen is niet ingewikkeld, risicovol en tijdrovend, zoals veel mensen denken. Een toegankelijke gids geschreven door ervaringsdeskundigen Peter Siks en Manno van den Berg. Dit boek maakt van de lezer geen beursgoeroe, maar met hun aanpak kan echt iedereen direct met beleggen beginnen. Lees verder »


De beleggingsillusie

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. In de praktijk blijkt het rendement na aftrek van de kosten vaak niet beter dan de markt en regelmatig zelfs slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Lees verder »


De basis van het beleggen

De basis van het beleggen is een boek voor iedereen die wil beginnen met beleggen. In het boek worden onderwerpen behandeld die ook voor meer gevorderde beleggers zinvol zijn en hun kennis vergroot. Dit boek voor beleggers is helder geschreven en afwisselend serieus en grappig. Lees verder »


Gratis geld bestaat niet

Dit boek bestaat uit een bundeling van honderd columns over beleggerszaken die u niet van uw bank hoort. Hans Tielkemeijer van het boek is een beleggingsexpert en schrijft al meer dan vijventwintig jaar eigenzinnige colums over beursperikelen, beurswijsheden en achtergronden. Lees verder »


De schitterende eenvoud van indexbeleggen

Waarom is indexbeleggen eenvoudig? Omdat beurskoersen niet of nauwelijks te voorspellen zijn. Dat maakt beleggen eenvoudig. Eenvoud loont. Hoe maak ik daar gebruik van? Kies een aanpak die niet afhankelijk is van het correct voorspellen van beurskoersen. Die manier van beleggen zonder verrassingen heet indexbeleggen. Kan ik zelf indexbeleggen? Ja, het is eenvoudig maar niet makkelijk. Lees verder »


Beleggen in aandelen en obligaties

Beleggen in aandelen en obligaties kan gezien worden als het standaard leeswerk. Voor beginnende beleggers die nog nooit eerder belegd hebben en beleggers die al de eerste hebben opgedaan. In helder geschreven hoofdstukken leert u stap voor stap de methodiek van het beleggen in aandelen en obligaties kennen. Lees verder »


The Intelligent Investor

Met recht een klassieke bestseller, The Intelligent Investor van Benjamin Graham. Wanneer boeken over beleggen ter sprake komen, wordt vaak The Intelligent Investor als hét boek voor beleggers betiteld. De eerste versie van het boek dateert van 1949, maar de tijdloze filosofie zorgt dat dit boek mateloos populair blijft onder beleggers. Lees verder »

Deel deze pagina met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin Google+

De informatie op deze pagina zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.