Top Dividend app voor Apple iPad

Het is even zoeken tussen de reclameboodschap van de maker, maar met de knop “Naar Top Dividendaandelen” kan de app worden gestart. Het scherm opent met alle top dividendaandelen, gerubriceerd per land. Vervolgens kan er per aandeel ingezoomd worden op details zoals het dividendrendement, de pay-out ratio en het dividend per aandeel.

De definitie top dividendaandeel is een interpretatie van de makers. Voordat zij een aandeel als top dividendaandeel aanmerken dient het aandeel aan een aantal zaken te voldoen. Bijvoorbeeld dat het beursfonds de afgelopen zes opeenvolgende jaren dividend heeft uitgekeerd en dat de actuele dividendrendement groter dan 1,5 procent dient te zijn.

Daarnaast wordt binnen de app voor ieder aandeel een rating afgegeven op basis van 5-sterren. De aandelen worden getoetst op de onderwerpen: Omzetgroei, winstmarge, rentabiliteit, zelffinancieringsgraad en terugbetalingscapaciteit. Per onderwerp kan een ster verdiend worden als de waarde boven de door de makers gestelde norm komt.

Kenmerken

  • App met een duidelijke focus: Dividendaandelen
  • De aandelen worden door de makers van de app voorzien van een rating
  • Analyse van sterktes en zwaktes
  • Dividendrendement, pay-out ratio en andere indicatoren
  • Aandelen bijhouden op een watchlist

Tekst & afbeeldingen: Apple App Store

Korte samenvatting

Collecties

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.