feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's
 

Beleggen in Amerikaanse aandelen

Beleggen in Amerikaanse aandelen is populair in Nederland. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de goede toegang tot Amerikaanse nieuwsvoorzieningen en omdat veel Nederlanders de Engelse taal beheersen.

Amerikaanse aandelenbeurzen

De bekendste aandelenbeurs van Amerika is de New York Stock Exchange (NYSE) met de handelsvloer aan Wallstreet, de bekendste straat van financiële district in New York. De New York Stock Exchange behoort tot de grootste aandelenbeurzen ter wereld.

Een andere bekende Amerikaanse aandelenbeurs is de NASDAQ. Gemeten in aantal noteringen is de NASDAQ zelfs groter dan de New York Stock Exchange. De NASDAQ kreeg de bijnaam schermenbeurs omdat het de eerste elektronische beurs ter wereld was.

De aandelenindexen van Amerika

De bekendste aandelenindexen van de Amerikaanse beurs zijn de Dow Jones Industrial Average (kortweg de Dow of Dow Jones), de NASDAQ Composite (kortweg de NASDAQ) en de S&P 500.

Deel dit artikel met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

Voor deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
Wikipedia

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.