feedback
Voor beginnende en gevorderde beleggers
 

Leeftijd en beleggingsstrategie

De leeftijd van de belegger als een factor van een beleggingsstrategie? Dit klinkt niet direct logisch. Daar denkt de Amerikaan Eric Sacher anders over. Sacher bedacht een formule als onderdeel van de beleggingsstrategie, waarbij de leeftijd van de belegger een cruciale rol speelt.

Waarom leeftijd als uitgangspunt?

Naarmate een belegger ouder wordt, heeft de belegger minder tijd om de gevolgen van een verkeerde beleggingsbeslissing te herstellen. Door de leeftijd te betrekken in de spreiding tussen contanten, obligaties, aandelen en andere beleggingsvormen, kunnen beleggers inspelen op dit risico.

De leeftijdsformule van Eric Sacher

Het opnemen van uw leeftijd als een factor bij het bepalen van uw beleggingsstrategie, wordt door veel beleggers en vermogensbeheerders toegepast. Amerikaan Eric Sacher heeft een formule bedacht voor de spreiding tussen laag risico investeringen en hoog risico investeringen. Eric Sacher is bekend geworden als financieel expert van Donald Trump.

De formule is als volgt:

  • Begin met het bepalen van uw totale activa en benoem dit als 100%.
  • Haal uw leeftijd als percentage hier vanaf en besteed dit gedeelte aan laag-risico investeringen.
  • Wat overblijft is het percentage van uw activa wat bruikbaar is voor hoog-risico investeringen.

Met hoog-risico investeringen wordt beleggen in aandelen en anders beleggingsvormen waarbij de waarde sterk kan wisselen. Met laag-risico investeringen wordt bedoeld contanten (sparen) en obligaties.

Deel dit artikel met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin Google+

Voor deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
Boek Denk als een Miljardair door Donald J. Trump

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.