feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's

Snel geld verdienen op de beurs

Snel geld verdienen op de beurs. Is dit een fabeltje of werkelijk mogelijk? Dit artikel over beleggen in aandelen, geeft beleggers antwoord op deze prangende vraag. In dit artikel maakt u kennis met de verschillende facetten van het handelen in aandelen.

Het snel of gemakkelijk geld verdienen op de beurs wordt vaak geromantiseerd. Natuurlijk is het mogelijk om geld te verdienen op de beurs en van het handelen op de effectenmarkten je beroep te maken. Gemakkelijk of snel is dat niet. Als je op een succesvolle manier wilt beleggen, zul je de tijd moeten nemen om het vak te leren.

Leren beleggen

Er valt op internet veel te lezen over beleggen. Op Gids voor Beleggen hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante onderwerpen. Voor mensen die willen starten met beleggen in aandelen, beleggingsfondsen of ETF's. De onderwerpen zijn terug te vinden in het dossier Eerste stappen op de beurs.

Beleggen in aandelen of via een fonds of ETF?

Met beleggen op de beurs wordt meestal bedoeld, het beleggen in aandelen die genoteerd zijn aan publieke aandelenbeurzen zoals de Euronext Amsterdam of de New York Stock Exchange. Naast beleggen in aandelen, zijn er nog tal van andere beleggingsvormen. Op Gids voor Beleggen focussen we naast aandelen ook op beleggingsfondsen en ETF's. In dit dossier leest u hier meer over. Vooral de beleggingscategorie ETF's, is populair onder mensen die door de lage spaarrente op zoek zijn naar andere opties om vermogen op te bouwen.

Het selecteren van aandelen

Als u uw beleggingsstrategie bepaald heeft, kan u starten met een selectie van de beursfondsen die binnen uw strategie passen. Dit resulteert in een lijst van aandelen die u verder kunt onderzoeken. Interessante zaken om te onderzoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ziet de financiële huishouding van het beursgenoteerde bedrijf eruit? U kunt hiervoor de jaarverslagen van het bedrijf doorlezen.
  • Wie geeft leiding aan het bedrijf en wat is het track record van deze bestuurder? Zoek op internet eens wat u te weten kunt komen over de algemeen bestuurder (CEO) en financieel bestuurder (CFO) van het bedrijf waar u mogelijk uw geld in gaat steken.
  • Hoe presteert het bedrijf ten opzichte van de concurrentie? Vergelijk de beurskoersen en financiële kengetallen van de directe concurrenten eens.
  • Wat is er recent in de media verschenen? Het kan interessant zijn om te kijken hoe de nieuwsberichten door andere beleggers zijn ontvangen, maar vaak is het veel interessanter om te kijken hoe vaktijdschriften en vakwebsites op dit nieuws hebben gereageerd.

Al deze informatie vindt u handig bij elkaar, per aandeel gerangschikt, op AandelenCheck.nl.

Volg het beursnieuws

Het regelmatig volgen van het beursnieuws een must voor beleggers. Als je weet wat er speelt kun je hier je strategie op aanpassen en loop je geen kansen mis of kun je schade beperken. De persberichten van de beursgenoteerde bedrijven vindt u op de investor relations websites van deze bedrijven of handig bij elkaar in AandelenCheck Studio.

Via het nieuwsoverzicht op Gids voor Beleggen kun je de actuele berichten van beursbedrijven, beursanalisten en medebeleggers op social media volgen. De berichten die beursfondsen en beursgoeroes via deze kanalen versturen, geven vaak net iets meer achtergrond dan de persberichten.

Beleggen met opties en turbo's

Het handelen in aandelen kan via verschillende beleggingsproducten. De meest bekende vorm van aandelenbeleggen is door middel van het kopen en verkopen van aandelen. Ook bekend, maar al meer ingewikkeld, is het handelen in opties. Bij een optie koopt u het recht om aandelen tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen. Veel financiële instellingen hebben echter ook eigen beleggingsproducten zoals turbo's of sprinter. Deze producten werken vaak op basis van een hefboom of vermenigvuldingsfactor, waardoor u met een gering bedrag kunt profiteren van een kleine koersbeweging. In het dossier Beleggen met Turbo's vindt u hier meer artikelen over.

Meer artikelen over Eerste stappen op de beurs

Deel dit artikel met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.