feedback
Beginnen met beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's
 

Snel geld verdienen op de beurs

Snel geld verdienen op de beurs. Is dit een fabeltje of werkelijk mogelijk? Dit artikel over beleggen in aandelen, geeft beleggers antwoord op deze prangende vraag. In dit artikel maakt u kennis met de verschillende facetten van het handelen in aandelen.

Het snel of gemakkelijk geld verdienen op de beurs wordt vaak geromantiseerd. Natuurlijk is het mogelijk om geld te verdienen op de beurs en van het handelen op de effectenmarkten je beroep te maken. Gemakkelijk of snel is dat niet. Als je op een succesvolle manier wilt beleggen, zul je de tijd moeten nemen om het vak te leren.

Leren beleggen

Er valt op internet veel te lezen over beleggen. Op Gidsvoorbeleggen.nl hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante onderwerpen. Voor mensen die willen starten met beleggen in aandelen of andere beleggingsvormen. De onderwerpen zijn terug te vinden in de categorie beleggen voor beginners.

Beleggingsvormen

Met beleggen op de beurs wordt meestal bedoeld, het beleggen in aandelen die genoteerd zijn aan publieke aandelenbeurzen zoals de Euronext Amsterdam of Brussel. Naast beleggen in aandelen, zijn er nog tal van andere beleggingsvormen zoals investeren in vastgoed of grondstoffen zoals goud en zilver. In de categorie beleggingsvormen vindt u artikelen over bekende en alternatieve beleggingsvormen.

Beleggingsproducten

Het handelen in aandelen kan via verschillende beleggingsproducten. De meest bekende vorm van aandelenbeleggen is door middel van het kopen en verkopen van aandelen. Ook bekend, maar al meer ingewikkeld, is het handelen in opties. Bij een optie koopt u het recht om aandelen tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen. Veel financiële instellingen hebben echter ook eigen beleggingsproducten zoals turbo's of sprinter. Deze producten werken vaak op basis van een hefboom of vermenigvuldingsfactor, waardoor u met een gering bedrag kunt profiteren van een kleine koersbeweging. In de categorie beleggingsproducten vindt u artikelen over standaard en geavanceerde beleggingsproducten.

Het selecteren van aandelen

Als u uw beleggingsstrategie bepaald heeft, kan u starten met een selectie van de beursfondsen die binnen uw strategie passen. Dit resulteert in een lijst van aandelen die u verder kunt onderzoeken. Interessante zaken om te onderzoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ziet de financiële huishouding van het beursgenoteerde bedrijf eruit? U kunt hiervoor de jaarverslagen van het bedrijf doorlezen. U kunt ook de website AandelenCheck.nl gebruiken. Op deze website zijn de cijfers verzameld en over een periode van vijf jaar te bekijken.
  • Wie geeft leiding aan het bedrijf en wat is het track record van deze bestuurder? Zoek op internet eens wat u te weten kunt komen over de algemeen bestuurder (CEO) en financieel bestuurder (CFO) van het bedrijf waar u mogelijk uw geld in gaat steken. Op de website Bestuurders.eu is informatie over de bestuurders van beursgenoteerde bedrijven verzameld.
  • Hoe presteert het bedrijf ten opzichte van de concurrentie? Vergelijk de beurskoersen van de directe concurrenten eens of gebruik de vergelijkfunctie op AandelenCheck.nl om de financiële gegevens met elkaar te vergelijken.
  • Wat is er recent in de media verschenen? Het kan interessant zijn om te kijken hoe de nieuwsberichten door andere beleggers zijn ontvangen, maar vaak is het veel interessanter om te kijken hoe vaktijdschriften en vakwebsites op dit nieuws hebben gereageerd.

Volg het beursnieuws

Het regelmatig volgen van het beursnieuws een must voor beleggers. Als je weet wat er speelt kun je hier je strategie op aanpassen en loop je geen kansen mis of kun je schade beperken.

Via BeleggersTweets.nl kun je de actuele berichten van beursbedrijven en beursanalisten op Twitter volgen. De berichten die beursfondsen en beursguru's via social media versturen, geven vaak net iets meer achtergrond dan de persberichten.

Meer artikelen over Eerste stappen op de beurs

Deel dit artikel met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

Voor deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
Website BeleggersTweets.nl

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.