feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's


De beste boeken voor beleggers

Een overzicht van interessante boeken over beleggen, aandelenbeurzen en andere financieel economische onderwerpen. Met de hand geselecteerd door de redactie en mede-beleggers. Van internationale best-sellers van grondlegger Benjamin Graham en superbelegger Warren Buffett, tot Nederlandse beursgoeroes en beleggerstrainers.

Verdubbel je geld in vijf jaar

a vijf jaar onverstandig en nadien vijftien jaar verstandig beleggen verdubbelde auteur Sam Hollanders, ongeveer driemaal zijn inleg. In dit boek deelt hij beproefde principes, bruikbare tips en een beetje psychologie.. Meer..


In 10 stappen succesvol beleggen

Dit praktische boek helpt je in 10 stappen om jouw geld voor je te laten werken. Je ontdekt een wetenschappelijk bewezen methode om de beurs te verslaan. Meer..


Blondjes Beleggen Beter

In Blondjes beleggen beter leert financieel journaliste Janneke Willemse je in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen. Simpel, snel en op de manier die bij jou past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt. Meer..


Automation of Trading Machine for Traders

Het boek Automation of Trading Machine for Traders is een boek voor gevorderde beleggers die interesse hebben in het opzetten van een eigen handelssysteem. Auteur Jacinta Chan heeft meer dan twintig jaar ervaring als handelaar op de valuta-, aandelen.. Meer..


Principes

In 1975 richtte Dalio vanuit zijn tweekamerappartement in New York een investeringsbedrijfje op: Bridgewater Associates. Veertig jaar later heeft Bridgewater meer geld verdiend voor zijn klanten dan ieder ander hedgefonds in de geschiedenis. Meer..


Duurzaam beleggen voor Dummies

In Duurzaam Beleggen voor Dummies geven auteurs Jochen Harkema en Peter Tros duidelijke handvatten om te beginnen met maatschappelijk verantwoord beleggen. Wat is eigenlijk duurzaam beleggen? Welke aandelen of beursfondsen voldoen aan.. Meer..


Traden voor Dummies

Traden voor Dummies is een goed basisboek voor wie wil handelen op de aandelenbeurs. Het legt uit hoe slimme beurshandelaren in zowel economisch goede als economisch slechte tijden geld kunnen verdienen op de beurs. Met voorbeelden, tips en technieken, maar ook met.. Meer..


Beleggen kun je zelf 2019

In Beleggen kun je zelf helpt beleggingsanalist Patrick Beijersbergen u op weg in de wereld van beleggen en geeft hij concrete 'tips en tricks' voor 2019. Is het nu een goed moment om in te stappen? Is beleggen wellicht iets voor mij? In duidelijke taal geeft de auteur.. Meer..


De conservatieve belegger

De auteurs houden in dit boek een pleidooi dat beleggen niet langer riskant en ingewikkeld. Zij komen op basis van grondige analyse en academisch onderzoek tot de conclusie dat de algemeen heersende gedachte dat aandelen met een hoog risico.. Meer..


Beleggen in aandelen voor dummies

In dit boek vind je bewezen strategieën voor het selecteren en beheren van winstgevende beleggingen onder alle omstandigheden. De praktijkvoorbeelden in het boek laten zien hoe je het maximale uit je beleggingsportefeuille haalt. Meer..


The Little Book of Common Sense Investing

Legendary mutual fund veteran John C. Bogle reveals his key to getting more out of investing: low-cost index funds. The best-selling index investing bible offers new information and is updated to reflect the latest market data The Little Book.. Meer..


Daytrading voor Dummies

In begrijpelijke taal laat deze gids je zien hoe daytrading werkt en hoe je dit avontuur begint met het opstellen van een actieplan. Van de klassieke strategieën tot de details van het dagelijks handelen. Meer..


Kapitaal in de 21ste eeuw

In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij aan te tonen dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om.. Meer..


Slow beleggen

In dit boek rekent auteur Peter van der Slikke af met een even populaire als achterhaalde beleggingsfabel: actief beleggen. En hij geeft de feiten die uw bank u niet vertelt: een hoog rendement is aantrekkelijk, maar niet als dit door hoge kosten verdampt. Meer..


Sentimentele beleggers

Auteur Vincent van Roon is van jongs af aan actief op de beurs. Het heeft jaren geduurd voordat hij zijn emoties als belegger onder controle kreeg. In zijn eerste jaren maakte hij alle fouten die een belegger kan maken. Met dit boek probeert de auteur andere beleggers voor deze fouten.. Meer..


Elliott Wave Techniques Simplified

In dit boek over de Elliott Wave methode voor technische analyse, beschrijft McDowell op basis van een systematische aanpak zijn Probability Matrix. Met dit hulpmiddel kunnen Elliott Wave signalen getoetst worden. Meer..


Beleggen voor Dummies

Maak kennis met de derde editie van Beleggen voor Dummies. Sinds het verschijnen van de tweede editie, een absolute bestseller, is er heel wat veranderd in de beleggersmarkt. Zo heeft de financiële crisis veel impact gehad. Meer..


De intelligente belegger

De intelligente belegger is de Nederlandse vertaling van de absolute best-seller voor beleggers: The Intelligent Investor geschreven door Benjamin Graham. Dit boek wordt vaak genoemd als hét boek dat beleggers gelezen moeten hebben. Meer..


Iedereen belegger

In het boek Iedereen Belegger maakt ex-hoofdredacteur van De Tijd Pierre Huylenbroeck, op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Meer..


Trading for a living

In Trading for a Living beschrijft Dr. Alexander Elder de door hem gebruikte strategieën voor day trading op de beurs. Hij legt uit hoe hij ze toepast en hoe u ze zelf kunt toepassen. Meer..


Beleggen in bull- en bearmarkten

Voor Beleggen in bull- en bearmarkten ging auteur Ruerd Heeg op zoek naar de allerbeste beleggingen op de beurs. Het resultaat is een onderhoudend boek vol met interessante informatie. Een gespreide portefeuille met deze beleggingen zal op den duur een zeer hoog rendement opleveren. Meer..


De beleggingsillusie

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. In de praktijk blijkt het rendement na aftrek van de kosten vaak niet beter dan de markt en regelmatig zelfs slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal.. Meer..


Flash Boys

Het nieuwste boek van Michael Lewis is op Wall Street het gesprek van de dag. Het boek Flash Boys, A Wall Street Revolt, gaat over een Amerikaanse beurshandelaar die de negatieve effecten van high-frequency trading niet meer kan verkroppen. Meer..


Windhandel

In de zomer van 2009 ging Econcern ineens failliet. De groei bleek gebaseerd op opgeklopte cijfers en nooit gerealiseerde projecten die vele tientallen miljoenen opslokten. In Windhandel ontmaskeren de Jorinde Schrijver en Siem Eikelenboom.. Meer..


Technical Analysis for Dummies

In duidelijke taal wordt u in dit boek de basis van technische analyse van aandelen bijgebracht. Het boek gaat in op het gebruik van technische indicatoren en het identificeren van trends. Meer..


Tap Dancing to Work

Het boek Tap Dancing to Work: Warren Buffett on Practically Everything, 1966-2012 geeft een inkijkje in het leven van Warren Buffett. Deze Amerikaanse superbelegger verdiende zijn fortuin met zijn beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway. Meer..


Beleggingswijsheid

Beleggingswijsheid is een unieke verzameling van interessante uitspraken van de beste beleggers ter wereld. Beleggingswijsheid u mee in de persoonlijke denkwereld van beleggers als Warren Buffett, Charlie Munger, George Soros, Benjamin Graham, John Maynard Keynes, Donald Trump.. Meer..


De prooi

In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN AMRO uit elkaar te kunnen scheuren. In De prooi reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze de val van ABN AMRO. Meer..


Aandelen selecteren als waardebelegger

Op de beurs zijn aandelen te koop voor veel minder dan ze waard zijn. Toch worden de meeste aandelen verhandeld voor te hoge prijzen. Als belegger is het de kunst om de ondergewaardeerde aandelen te kopen en de overgewaardeerde aandelen te mijden. Meer..


De bakermat van de beurs

In De bakermat van de beurs leest u het fascinerende en tot dusver onbekende verhaal van het ontstaan van de moderne effectenhandel. Het enerverende karakter, de vuige spelletjes, het verbod op short selling. Verrassend veel kenmerken.. Meer..


Extraordinary Popular Delusions

Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds is een baanbrekende studie naar crowd psychologie en massa manie, uitgevoerd door Charles Mackay in 1841. Voor beleggers is dit een interessant boek omdat het een kijkje geeft op hoe massahysterie.. Meer..


Beleggen en financiële markten

Beleggen en financiële markten is een compleet leerboek, waarin zowel de theoretische als de praktische aspecten van het beleggen worden behandeld. Het gaat in op alle belangrijke financiële titels, zoals obligaties, aandelen, derivaten en gestructureerde producten. Meer..


Leer beleggen als Warren Buffett

Begonnen op elfjarige leeftijd met 100 Dollar wist Warren Buffett een persoonlijk vermogen op te bouwen van miljarden. In dit boek komen zijn verrassende inzichten uitgebreid aan de orde. Lees hoe hij aandelen selecteert en hoe hij.. Meer..


Onroerend goed als belegging

Bij het beleggen in onroerend goed komt veel kijken. Zakelijke en particuliere beleggers die zich op deze markt willen begeven, moeten beschikken over een gedegen kennis. Meer..


De kunst van het traden

De Kunst van het traden is met een score van 5-sterren een populair boek onder particuliere beleggers. In het boek staan de schrijvers stil bij de rol die emotie speelt bij het nemen van beleggingsbeslissingen. De schrijvers stellen dat de juiste mindset.. Meer..


De basis van het beleggen

De basis van het beleggen is een boek voor iedereen die wil beginnen met beleggen. In het boek worden onderwerpen behandeld die ook voor meer gevorderde beleggers zinvol zijn en hun kennis vergroot. Dit boek voor beleggers is helder geschreven en afwisselend serieus en grappig. Meer..


Beleggen in opties en futures

Met Beleggen in opties en futures wordt het beleggen een stuk interessanter en boeiender. Met behulp van deze beleggingsinstrumenten, ook wel derivaten (afgeleide producten) genoemd, kunt u uw beleggingen zo spannend of zo veilig maken als u zelf wilt. Meer..


Beleggen met opties

Na het succes van de eerste editie, komen Michel van Oostvoorn en Leo Rijnhout met een nieuwe editie van hun boek Beleggen met opties. Met strategien voor een optimaal rendement. Als u overweegt te gaan beleggen met opties, of dat al doet, dan mag dit boek.. Meer..


Geld, goud en zilver

Een onmisbaar boek voor wie meer wil weten over goud en zilver. Als u dit boek gelezen heeft, weet u dat deze edelmetalen eeuwenlang geld zijn geweest en dat papieren valuta's in verhouding vaak snel verdwenen. U weet dan ook wat u met een deel van uw geld moet doen. Meer..


Forex voor ambitieuze beginners

Het eerste Nederlandstalige boek over zelf handelen op de buitenlandse valutamarkten (Forex). Het boek leert je in rap tempo hoe de valutamarkt in elkaar steekt en wat de belangrijkste tradingstrategieën zijn. Meer..


Beleggen met visie

Onze pensioenen worden meer dan ooit afhankelijk van de veranderingen in rente en aandelen. Daarmee schuift de aandacht in toenemende mate naar rendement. Succesvolle pensioenfondsbestuurders zullen hier op toegesneden moeten zijn en.. Meer..


Crisiseconomie

Dit boek brengt crises terug in het centrum van economisch onderzoek. In dit boek stelt de auteur dat crises op orkanen lijken: ze verlopen betrekkelijk voorspelbaar, maar kunnen van richting veranderen, bedaren, en zelfs spontaan weer aanzwellen. Dit boek schetst.. Meer..


Beleggen met Technische Analyse

In dit boek neemt auteur Harry Geels je mee in de wereld van Technische Analyse en legt hij 45 verschillende tradingsystemen uitvoerig uit. Geels startte zijn carrière als technisch analist bij Dow Jones. Meer..


The little book that still beats the market

Dit boek is een vernieuwde versie van The Little Book that Beats the Market, een New York Times bestseller en een ware klassieker in de financiële literatuur. In het boek legt de auteur Joel Greenblatt uit hoe beleggers de marktgemiddelden kunnen outperformen door.. Meer..


Beleggen op de golven

Om goed te kunnen beleggen moet men visie hebben. In dit boek voor beleggers leggen de schrijvers hun visie op beleggen uit op basis van de studie van de vaste patronen in de economie. In dit boek komen de kortere golven in de economie en aandelenkoersen aanbod.. Meer..


Het drama Ahold

Februari 2003: het Ahold-imperium stort met een donderend geraas in. Fraude, mismanagement, misleiding, slecht toezicht: in de daaropvolgende negen maanden wordt het bedrijf binnenstebuiten gekeerd en constateren onderzoekers dat bijna een miljard euro zoek is. Meer..


The Small-Cap Investor

In het boek The Small-Cap Investor beschrijft auteur Ian Wyatt welke 8 stappen er nodig zijn om succesvol te beleggen in aandelen van kleine beursfondsen. In het boek komen alle facetten aan bod. Van het opdoen van investeringsideeën tot het selecteren van de juiste.. Meer..


Modern beleggen voor iedereen

De rode draad door het verhaal is het verkrijgen van een eigen oordeel over de belegging van je kostbare bezit: jouw geld. Het boek is toegankelijk geschreven en bevat begrippen waar een moderne belegger niet buiten kan. Meer..


Candlestick Charting For Dummies

Candlestick Charting For Dummies is een makkelijk te lezen en praktische gids. In het boek voor beleggers wordt in eenvoudige en duidelijk taal uitgelegd hoe technische analyse op basis van candlestick charting werkt. Meer..


Candlestick charting explained

Dit boek is één van de bekendste boeken over candlestick charting en de filtering methode. Het boek is geschikt voor iedere belegger die met de candlestick methode aan de slag wil, maar ook voor beleggers die al bekend zijn met deze methode en die op zoek zijn naar.. Meer..


The Candlestick Course

In The Candlestick Course legt Steve Nison de verschillende patronen uit en test hij de kennis van de lezer aan de hand van quizzen, Q&A en gedetailleerde voorbeelden. Nison geldt als een goeroe.. Meer..


The Elliott Wave Principle

This is a definitive, excellent book on Elliott, and I recommend it to all who have an interest in the Wave Principle. Richard Russell, Dow Theory Letters Gold and Silver Today wholeheartedly endorses this book. It is the definitive work on a scientific wave theory of human experience. Meer..


One Up on Wall Street

Dit boek is geschreven door de legendarische Peter Lynch. Beleggers leren welke aandelen zij moeten vermijden, hoe zij het jargon in de beleggingswereld kunnen ontcijferen, hoe de perfecte beleggingsportefeuille opgebouwd kan worden en.. Meer..


Mastering Elliott Wave

This work presents the first scientific, objective approach to market forecasting with the Elliott Wave Theory. Neely provides a detailed guide for all investors serious about finding accurate solutions to difficult markets.' Meer..


Deel deze pagina met uw netwerk

Facebook Twitter LinkedinBericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.