Beleggen met visie

Zo’n 600 fondsen beheren in Nederland € 850 miljard aan pensioengelden. Hoewel de contouren van het pensioenakkoord nu nog onduidelijk zijn, is al wel duidelijk dat het pensioen onzekerder wordt en meer gaat afhangen van rente- en aandelenbewegingen. Daarbij stelt de AFM dat pensioenfondsen meer transparantie moeten geven over hun uitgaven. Kortom: de Nederlandse pensioenfondsen verkeren in zwaar weer. Kees Koedijk en Alfred Slager bieden met Beleggen met visie praktische handvatten voor fondsbestuurders om hiermee om te gaan en geven ook beleggers meer inzicht in beleggingskeuzes en de risico’s en kansen ervan.

Onze pensioenen worden meer dan ooit afhankelijk van de veranderingen in rente en aandelen. Daarmee schuift de aandacht in toenemende mate naar rendement. Succesvolle pensioenfondsbestuurders zullen hier op toegesneden moeten zijn en in de vingers krijgen wat de echte beleggingskeuzes zijn. Dat betekent terug naar de basis: hun beleggingsovertuigingen (her)ontdekken – en ernaar handelen. Beleggen met visie dus.

Kees Koedijk en Alfred Slager zetten in dit boek uiteen wat de relevante keuzes zijn bij beleggen. Wat is feit, wat is fictie? De auteurs geven concrete kaders, en laten onomwonden zien dat een belegger die zijn overtuigingen helder voor ogen en een duidelijke visie heeft, de uitdagingen aankan.

Taal
Nederlands

Tekst en afbeeldingen: BOL.com

Korte samenvatting

Collecties

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.