feedback
Beginnen met beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's
Auteur Gerhard Ter Veer & Peter Vermeulen   Verschenen feb 2010   Taal Nederlands

Beleggen op de golven

Om goed te kunnen beleggen moet men visie hebben. Men moet de toekomst kunnen lezen en inschatten wat die zal brengen. Dat is echter niet evident. Nochtans voorspellen de auteurs van dit boek dat we in de komende tien jaar een periode van wereldwijde economische groei tegemoet gaan. Ze baseren deze visie op de studie van de diverse kortere en langere golven in de economie.

Aan de hand daarvan gebruiken ze een beleggingskaart die reeds gedurende decennia houvast heeft geboden en waarop de lange golf, ook wel de Kondratieffgolf genoemd, zichtbaar is. Op die golf worden de zes belangrijke scenario's zichtbaar die zich op lange termijn voordoen met hun vaste volgorde: herstel, creatieve transformatie, voorspoed, recessie, chaotische neergang en depressie. In welk scenario de economie belandt, hangt onder meer af van hoe sterk bepaalde machten in de maatschappij zich verhouden. Die verschuiving van de machten gaat in een vaste cyclus en veroorzaakt de lange golf in de economie met zijn langdurig gemiddeld goede en slechte tijden. In de huidige fase staan het bedrijfsleven en individuen sterk, en dat staat borg voor een hoge stijging van de productiviteit en innovaties. Toename van de productiviteit is vele malen belangrijker voor economische groei dan schuldafbouw. Daarom gaan we wereldwijd - met de Emerging Markets voorop - een sterke groei tegemoet, vooral als de overheid zijn nieuwe macht inzet door te investeren in infrastructuur.

Meer informatie Nu bestellen

Informatie over de afhandeling van uw bestelling

Dit boek wordt aangeboden door onze partner bol.com. Dit betekent dat u dit boek bij bol.com bestelt en dat de afhandeling van uw bestelling door bol.com wordt verzorgd.

Deel dit boek met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

Voor deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
Tekst en beeld: BOL.com

Bol.com en het bol.com logo zijn geregistreerde handelsmerken van bol.com
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.