Beleggen in Amerikaanse aandelen

Beleggen in Amerikaanse aandelen is populair in Nederland. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de goede toegang tot Amerikaanse nieuwsvoorzieningen en omdat veel Nederlanders de Engelse taal beheersen.

Amerikaanse aandelenbeurzen

De bekendste aandelenbeurs van Amerika is de New York Stock Exchange (NYSE) met de handelsvloer aan Wallstreet, de bekendste straat van financiële district in New York. De New York Stock Exchange behoort tot de grootste aandelenbeurzen ter wereld.

Een andere bekende Amerikaanse aandelenbeurs is de NASDAQ. Gemeten in aantal noteringen is de NASDAQ zelfs groter dan de New York Stock Exchange. De NASDAQ kreeg de bijnaam schermenbeurs omdat het de eerste elektronische beurs ter wereld was.

De aandelenindexen van Amerika

De bekendste aandelenindexen van de Amerikaanse beurs zijn de Dow Jones Industrial Average (kortweg de Dow of Dow Jones), de NASDAQ Composite (kortweg de NASDAQ) en de S&P 500.

Bronnen:
Wikipedia

Lees verder over dit onderwerp

Indexus voor iPad en iPhone

Indexus is een app voor beleggers en uitgegeven door de gelijknamige vermogensbeheerder. Via de app kunnen met de vermogensbeheerder die zich heeft gespecialiseerd in indexbeleggen.

Investeren in hout

Beleggen in hout of hardhout heeft bij het grote publiek een slechte naam. Vooral door enkele, in de media breed uitgemeten, gevallen van fraude. Is

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.