Benjamin Graham: Leermeester voor beleggers

Benjamin Graham was een Amerikaanse econoom en belegger. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de waardebeleggen strategie. Graham schreef daar meerdere boeken over, waaronder het wereldbekende boek The Intelligent Investor.

The Graham Number

The Graham Number is het verschil tussen de prijs van een aandeel en de boekwaarde van het beursgenoteerde bedrijf. Deze waarde mag in zijn visie niet boven de 1,5 keer uitkomen, waarbij geldt dat een koers-winstverhouding onder de 15 wel een hogere prijs ten opzichte van de boekwaarde kan rechtvaardigen. Kortom het product van beide mag niet boven de 22,5 uitkomen. Benjamin Graham wordt gezien als de grondlegger van het waardebeleggen.

Lees verder over dit onderwerp

Snel geld verdienen op de beurs

Snel geld verdienen op de beurs. Is dit een fabeltje of werkelijk mogelijk? Dit artikel over beleggen in aandelen, geeft beleggers antwoord op deze prangende

Zo werkt short selling

Short selling van aandelen is het verkopen van geleende aandelen om deze later tegen een lagere koers weer in te kopen en terug te geven

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.