feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's


 

Interessante strategieën voor gevorderde beleggers

In deze collectie verzamelen we interessante beleggingsstrategieën voor gevorderden.

Altman Z-score voor beursfondsen

De Altman Z-score is een financiële controlemethode. Beleggers gebruiken de Altman Z-score om te controlen hoe groot de kans is dat een beursfonds in financiële moeilijkheden of zelfs een faillissement komt. De formule hiervoor is in 1968 bedacht door Edward Altman, assistent professor aan de universiteit van New York. Lees verder

De Core-satellite methode

De Core-satellite methode is een beleggingsstrategie die toegepast wordt op de beleggingsportefeuille. De Core-satellite methode wordt door beleggers gebruikt voor het indelen van de portefeuille. Het doel is om te komen tot een portfolio met een goede vermogensspreiding en het beperken van het risico. Lees verder

Deel dit artikel met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.