Leeftijd en beleggingsstrategie

De leeftijd van de belegger als een factor van een beleggingsstrategie? Dit klinkt niet direct logisch. Daar denkt de Amerikaan Eric Sacher anders over. Sacher bedacht een formule als onderdeel van de beleggingsstrategie, waarbij de leeftijd van de belegger een cruciale rol speelt.

Waarom leeftijd als uitgangspunt?

Naarmate een belegger ouder wordt, heeft de belegger minder tijd om de gevolgen van een verkeerde beleggingsbeslissing te herstellen. Door de leeftijd te betrekken in de spreiding tussen contanten, obligaties, aandelen en andere beleggingsvormen, kunnen beleggers inspelen op dit risico.

De leeftijdsformule van Eric Sacher

Het opnemen van uw leeftijd als een factor bij het bepalen van uw beleggingsstrategie, wordt door veel beleggers en vermogensbeheerders toegepast. Amerikaan Eric Sacher heeft een formule bedacht voor de spreiding tussen laag risico investeringen en hoog risico investeringen. Eric Sacher is bekend geworden als financieel expert van Donald Trump.

De formule is als volgt:

  • Begin met het bepalen van uw totale activa en benoem dit als 100%.
  • Haal uw leeftijd als percentage hier vanaf en besteed dit gedeelte aan laag-risico investeringen.
  • Wat overblijft is het percentage van uw activa wat bruikbaar is voor hoog-risico investeringen.

Met hoog-risico investeringen wordt beleggen in aandelen en anders beleggingsvormen waarbij de waarde sterk kan wisselen. Met laag-risico investeringen wordt bedoeld contanten (sparen) en obligaties.

Bronvermelding
Boek Denk als een Miljardair door Donald J. Trump

Lees verder over dit onderwerp

Investeren in hout

Beleggen in hout of hardhout heeft bij het grote publiek een slechte naam. Vooral door enkele, in de media breed uitgemeten, gevallen van fraude. Is

Alles over beurskoersen

Welkom in de wondere wereld van de beurskoersen. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het lang niet altijd. Wie dieper in aandelenkoersen duikt, komt er

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.