Nederlandse beleggingsclubs

Nederland is heel wat beleggingsstudieclubs rijk. Van exclusieve clubs van samenwerkende zeer vermogende beleggers tot meer hobbymatige beleggingsclubs. En daarnaast zijn er natuurlijk ook beleggingsclubs die voortkomen uit universiteiten of studentenverenigingen. Het sociale karakter speelt bij veel beleggingsclubs een belangrijke rol. Maak kennis met enkele beleggingsclubs die actief zijn Nederland.

Groupe Courtier

Een veel besproken beleggingsclub is het zeer exclusieve Groupe Courtier. De club is door de jaren heen al verschillende keren opgeheven, wordt vermoed wordt dat sommige leden (al dan niet hun erfgenamen) met elkaar samenwerken. Het NRC schreef er jaren geleden al een interessant artikel over. De geschiedenis van Groupe Courtier gaat al terug tot 1981, toen Willem Cordia, een ex-directeur van het Furness, samen met enkele zakenvrienden een vijandige overname deden op het beursgenoteerde havenbedrijf.

Lees verder over dit onderwerp

Beleggen in opties en futures

Met Beleggen in opties en futures wordt het beleggen een stuk interessanter en boeiender. Met behulp van deze beleggingsinstrumenten, ook wel derivaten of afgeleide producten

Tostrams voor Android

In de Tostrams app kunnen beleggers dagelijks het commentaar van de gelijknamige beursanalist. Royce Tostrams is gespecialiseerd in technische analyse van aandelen. Deze beursapp is

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.