Online brokers in Nederland

Saxo Bank (Binck)

Saxo Bank is een Deense online broker met veel klanten in Nederland door de overname van Binck Bank. Sinds juli 2021 wordt de naam Binck niet meer gevoerd en zijn de klanten overgebracht naar Saxo Bank.

Inhoudsopgave

Geschiedenis

Saxo Bank is in 1992 in Kopenhagen opgericht door Kim Fournais en Lars Seier Christensen. Uniek voor een financiële instelling van dit formaat is dat oprichter Kim Fournais nog altijd de CEO is. Lars Seier Christensen is in 2016, na meer dan 20 jaar co-CEO geweest te zijn, gestopt bij Saxo Bank en vermogensbeheerder Seier Capital gestart.

Webplatform

Het webplatform van Binck was een van de betere op het gebied van gebruiksvriendelijkheid voor beleggers. Dat is gelukkig niet verloren gegaan, want sinds de overname in 2019 heeft Saxo Bank hard gewerkt om alle goede aspecten over te nemen in Saxo Investor.

Lees verder over dit onderwerp

Aandelensoorten en certificaten

Wat is het verschil tussen preferente aandelen en gewone aandelen? Wat zijn certificaten van aandelen? Dit zijn vragen die regelmatig door beleggers worden gesteld. In

Candlestick charting explained

Timeless Techniques for Trading Stocks and Futures Dit boek is één van de bekendste boeken over candlestick charting en de filtering methode. Het boek is

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.