Overnames door beursgenoteerde bedrijven in 2021

Beursgenoteerde bedrijven hebben vaak een groeistrategie gebaseerd op overnames. Voor beleggers is overnamenieuws interessant om te volgen. Het geeft een goede inkijk in de strategie en financiële positie van het beursfonds. In dit artikel zijn de interessantste overnames per jaar weergegeven. Het gaat hierbij om acquisities gedaan door bedrijven waarvan de (certificaten van) aandelen op Euronext Amsterdam of een andere Nederlandse effectenbeurs genoteerd zijn.

Inhoudsopgave

Overnames in 2021 rustig van start

De overnamemarkt is in 2021 rustig van start gegaan. Mede door de coronacrisis kijken veel beursfondsen de kat uit de boom en kiezen zij eerder voor het inkopen van eigen aandelen dan het geld uit te geven aan overnames. De verwachtingen voor de tweede helft van het jaar zijn hooggespannen omdat er door de coronacrisis ook koopkansen zijn ontstaan.

Brill neemt Vandenhoeck & Ruprecht Verlage over

De overname van Vandenhoeck & Ruprecht Verlage (V&R) door Brill is een interessante. De Nederlandse small cap neemt zelden bedrijven over en van deze overname wordt dan ook verwacht dat deze goed aansluit. Net als Brill is Vandenhoeck & Ruprecht Verlage een wetenschappelijke uitgeverij en met de overname voegt het Leidse bedrijf ongeveer 10 miljoen euro aan omzet toe. Belangrijker is echter nog dat ze met V&R een goede toegangsdeur tot de Duitse en Oostenrijkse markt hebben.

HAL Trust neem Top Employers Institute over

Op 12 februari nam het beursgenoteerde investeringsbedrijf het Nederlandse Top Employers Institute over. Een overnamesom is niet bekend gemaakt. Door de overname komt er naar schatting 24 miljoen euro aan omzet bij voor HAL Trust. Bij Top Employers Institute werken 125 medewerkers.

Overzicht historische overnames

Op zoek naar een historisch overzicht? In dit artikel treft u een overzicht van interessante overnames in 2020 en eerder.

Termen die horen bij acquisities

Vijandig bod

Een vijandig bod is een bod op de uitstaande aandelen van een beursgenoteerd bedrijf, met als doel het verkrijgen van een meerderheidsbelang, zonder overleg en overeenstemming met het management van het bedrijf.

Korte samenvatting

Een actueel overzicht van overnames door beursgenoteerde bedrijven vinden beleggers in dit artikel. Het gaat hierbij om acquisities gedaan AEX fondsen en andere bedrijven waarvan de aandelen of certificaten genoteerd staan aan een Nederlandse aandelenbeurs.

Collecties

Gerelateerde boeken

De prooi

Blinde trots breekt ABN AMRO In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN AMRO uit elkaar te kunnen scheuren. Een

Het drama Ahold

IJdelheid en hebzucht aan de top Februari 2003: het Ahold-imperium stort met een donderend geraas in. Verbijstering alom. Vanaf het begin van de jaren negentig

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.