Profiel: Dasym Investment Strategies

Dasym Investment Strategies (voorheen Cyrte Investments) is in 2000 opgericht door Frank Botman onder de naam Talpa Capital. De investeringsmaatschappij was toen nog specifiek gericht op het beheer van het vermogen van John de Mol. In 2006 werd de naam veranderd van Talpa Capital naar Cyrte Investments.

Sinds de oprichting was John de Mol samen met NIB Capital de grootste aandeelhouder van Cyrte. John de Mol bezat destijds ongeveer 75 procent van de aandelen en NIB Capital ongeveer de overige 25 procent. Medio 2007 werd een groot deel van de aandelen verkocht aan de Delta Lloyd Groep.

Beleggingsstrategie en beursfondsen

De focus van de beleggingen van Cyrte lag na de oprichting, voornamelijk op investeringen in beursgenoteerde Nederlandse telecom- en mediabedrijven. Tegenwoordig zijn de posities in beursgenoteerde Neerlandse bedrijven in de minderheid en richt de investeringsmaatschappij zich steeds meer op emerging markets.

Bekende beursfondsen van Cyrte Investments zijn het Global TMT Fund, het LatAm Fund en het Africa Fund. Het Global TMT beursfonds is in 2006 geïntroduceerd en richt zich voornamelijk op telecominfrastructuur, mediaplatformen en digitale toepassingen. De term TMT staat dan ook voor telecom, media en technology. Het LatAm Fund richt zich voornamelijk op Latijns-Amerikaanse investeringen en bezit belangrijke posities in de Braziliaanse telecomsector.

Succes stories van Cyrte Investments

Een bekend succesverhaal van Cyrte Investments is de aankoop en latere verkoop van online retailer BOL.com. In 2009 kocht Cyrte BOL.com en het bedrijf veranderde van online boekenwinkel tot online warenhuis met een breed assortiment. In 2012 werd BOL.com aan Ahold verkocht voor 350 miljoen Euro.

Naast het succes met BOL.com is Cyrte ook bekend van de Versatel. Toen het bedrijf verkocht werd aan Tele2, bezat Cyrte ruim 40 procent van de Versatel-aandelen.

Bronvermelding
https://www.dasym.com
Website Cyrte Investments

Lees verder over dit onderwerp

Korte samenvatting

Collecties

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.