Profiel: John Fentener van Vlissingen

Via Boron Investments is John Fentener van Vlissingen actief in diverse beursfondsen. Naast het familievermogen vergaarde hij zijn vermogen in de reisbranche. In tegenstelling tot zijn twee broers ging John Fentener van Vlissingen niet in het familiebedrijf werken. Hij startte BCD Holdings, een groep van bedrijven in de reisbranche met op het hoogtepunt duizenden medewerkers wereldwijd.

John Fentener van Vlissingen is geboren op 4 maart 1939. De familie Fentener van Vlissingen is bekend van het SHV. De Steenkolen Handels Vereeniging (SHV) is in 1896 ontstaan na een fusie van zes kolenbedrijven. Een van deze kolenbedrijven was eigendom van Frederik Hendrik Fentener van Vlissingen, die door de fusie een aanzienlijk vermogen opbouwde. Met dit vermogen werden nieuwe bedrijven (mede-)opgericht zoals KLM en de Hoogovens.

In tegenstelling tot zijn twee broers, ging John Fentener van Vlissingen niet in het familiebedrijf werken, maar besloot hij een eigen bedrijf op te starten. In 1975 richtte Fentener van Vlissingen in Amerika BCD het bedrijf Holdings op.

BCD Holdings is een groep van bedrijven die gezamenlijk marktleider zijn in de reisindustrie. De bekendste bedrijven van de groep zijn BCD Travel en Travix. Travix houdt zich bezig met online reizen en is onder andere bekend van de labels CheepTickets, Vliegwinkel en BudgetAir. BCD Holdings is actief in meer dan 90 landen en heeft ongeveer 13.500 medewerkers in dienst.

Na het overlijden van zijn broers Frits en Paul, is John Fentener van Vlissingen ook actief betrokken bij het familiebedrijf SHV.

Bronvermelding
https://www.bcdgroup.com
Artikel Hoe de Fentener van Vlissingens fortuin vergaarden (Elsevier)

Lees verder over dit onderwerp

Korte samenvatting

Collecties

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.