Profiel: Marcel Boekhoorn

Bowolar is het investeringsvehikel van Marcel Boekhoorn. Boekhoorn is bekende ondernemer en investeerder. Hij verwierf zijn bekendheid door de aankoop en verkoop van Telfort van O2 aan KPN. De afgelopen jaren verkleinde hij zijn portfolio in beursgenoteerde bedrijven en investeerde hij meer in vastgoed.

Marcel Boekhoorn is op 30 oktober 1959 in Nijmegen geboren. Na zijn opleiding als registeraccountant, is Marcel Boekhoorn bij Deloitte & Touche werkzaam geweest waar hij later partner werd. Na Deloitte is Marcel Boekhoorn zich gaan toeleggen op het investeren in bedrijven.

Het bekendste succes voor Marcel Boekhoorn kwam met de aan- en verkoop van Telfort. Hij kocht het telecombedrijf van O2 en verkocht het in november 2005 aan voor 980 miljoen Euro aan KPN. Naar schatting heeft hij met deze deal meer dan 800 miljoen Euro verdiend.

Het succes van Boekhoorn

Voor het succes met Telfort had Boekhoorn al vermogen opgebouwd met de aankoop en verkoop van bakkerijketen Bakker Bart en internetprovider NovaXess. De aanpak van Boekhoorn is het verkrijgen van een meerderheidsbelang in een bedrijf dat de potentie heeft om in zijn branche marktleider te worden. Na aankoop van het bedrijf stelt Boekhoorn alles in het werk om een marktleidende positie te veroveren, waarna hij bedrijf verkoopt.

Bowolar en Ramphastos

De investeringsmaatschappij van Boekhoorn heet Bowolar, wat een afkorting is voor Boekhoorn wordt lachend rijk. Naast Bowolar is Boekhoorn ook actief in zijn investeringsvehicel Ramphastos Investments wat hij in 1994 opgericht heeft.

Boekhoorn had in het verleden diverse aanmerkelijke belangen in beursgenoteerde bedrijven, maar heeft dit recent langzaam afgebouwd. Op dit moment is Boekhoorn actief op de vastgoedmarkt met bijvoorbeeld de aankoop van de Eindhovense High Tech Campus.

Bronvermelding
RTL Z
https://www.quotenet.nl/vastgoed/a37337805/marcel-boekhoorn-verkoopt-high-tech-campus-deze-deal-is-groter-dan-telfort-daar-ben-ik-trots-op/

Lees verder over dit onderwerp

Windhandel

De ontmaskering van groene hoogvlieger Econcern In de zomer van 2009 ging Econcern ineens failliet. De groei bleek gebaseerd op opgeklopte cijfers en nooit gerealiseerde

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.