Hier moet u op letten bij het selecteren van een broker

Wat handelsmogelijkheden en basistarieven schelen de meeste online brokers niet zoveel van elkaar. Het is een competitief speelveld en de prijsstelling houden de brokers onderling scherp in de gaten. Toch zijn er voldoende verschillen tussen de online brokers. Deze checklist kan u helpen bij het maken van een keuze.

Inhoudsopgave

Beginnende belegger of gevorderde belegger

In tegenstelling tot wat er soms uit de marketinguitingen doet blijken, zijn niet alle brokers gericht op beginnende beleggers. Zo is de telefonische support bij de ene broker beter dan bij de andere. Ook is het handelsplatform in sommige gevallen erg geavanceerd, maar daardoor wel minder gebruiksvriendelijk voor beginnende beleggers. Soms met onbedoelde handelstransacties tot gevolg.

Actieve of passieve belegger

Bepaal of u een actieve of passieve belegger bent. Bent u een actieve belegger, dan loont het om scherp te kijken naar de transactiekosten. In dit artikel leggen we de verschillen tussen actief en passief beleggen uit.

Beleggingscategorieën

In welke beleggingscategorie u wilt beleggen is ook van belang. Wilt u voornamelijk in aandelen beleggen, dan zijn andere dingen belangrijk dan wanneer u in ETF’s of beleggingsfondsen wilt beleggen. Binnen de beleggingscategorie kan het ook nog van belang zijn om vooraf te bepalen of u vooral nationaal of internationaal wilt beleggen. Bij sommige brokers zijn de tarieven voor het wisselen van vreemde valuta aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk. Daarnaast wisselen de transactiekosten voor internationale beurzen per online broker behoorlijk.

Educatie

Bepaal of u hulp nodig heeft bij het beleggen en of u dit van de broker verwacht. Sommige brokers zijn meer gericht op gevorderde beleggers en gaan er vanuit dat beleggers via andere wegen zich bekwamen in het beleggen. Andere brokers zijn juist heel erg gericht op het opleiden van beleggers en bieden online trainingen en strategiewebinars.

Handelsplatform

Bepaal welke eisen u aan het handelsplatform stelt. Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijk handelsplatform dat u helpt bij het beleggen of juist naar een handelsplatform met geavanceerde functionaliteit. Daarnaast is het bij veel brokers zo geregeld dat de geavanceerde handelsplatformen alleen beschikbaar zijn bij een hoger abonnement of hoger volume aan maandelijkse transacties. Kortom de vraag wat u over heeft voor het handelsplatform speelt ook een rol.

Lees verder over dit onderwerp

Beleggen in opkomende markten

Alles over beleggen in emerging markets. BRIC landen Als er gesproken wordt over BRIC landen, wordt bedoeld landen met een opkomende markt en specifiek Brazilië,

Zo maakt u een bewuste keuze voor actief en passief beleggen

In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen actief en passief beleggen. Met daarbij per beleggingsstijl de duidelijk de voordelen en nadelen, maar ook de kenmerken van een actieve en een passieve belegger. Basisbeginselen die u als belegger kunt gebruik om een afweging te maken welke stijl het beste bij u past.

Korte samenvatting

Met deze vergelijker zet u de beste online brokers van Nederland op een rij. Krijg een helder beeld van de verschillende kostensoorten, de mogelijkheden van de handelsplatformen en andere aspecten die van belang zijn bij het selecteren van een online broker.

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.