Hier moet u op letten bij het selecteren van een broker

Wat handelsmogelijkheden en basistarieven schelen de meeste online brokers niet zoveel van elkaar. Het is een competitief speelveld en de prijsstelling houden de brokers onderling scherp in de gaten. Toch zijn er voldoende verschillen tussen de online brokers. Deze checklist kan u helpen bij het maken van een keuze.

Inhoudsopgave

Beginnende belegger of gevorderde belegger

In tegenstelling tot wat er soms uit de marketinguitingen doet blijken, zijn niet alle brokers gericht op beginnende beleggers. Zo is de telefonische support bij de ene broker beter dan bij de andere. Ook is het handelsplatform in sommige gevallen erg geavanceerd, maar daardoor wel minder gebruiksvriendelijk voor beginnende beleggers. Soms met onbedoelde handelstransacties tot gevolg.

Actieve of passieve belegger

Bepaal of u een actieve of passieve belegger bent. Bent u een actieve belegger, dan loont het om scherp te kijken naar de transactiekosten. In dit artikel leggen we de verschillen tussen actief en passief beleggen uit.

Beleggingscategorieën

In welke beleggingscategorie u wilt beleggen is ook van belang. Wilt u voornamelijk in aandelen beleggen, dan zijn andere dingen belangrijk dan wanneer u in ETF’s of beleggingsfondsen wilt beleggen. Binnen de beleggingscategorie kan het ook nog van belang zijn om vooraf te bepalen of u vooral nationaal of internationaal wilt beleggen. Bij sommige brokers zijn de tarieven voor het wisselen van vreemde valuta aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk. Daarnaast wisselen de transactiekosten voor internationale beurzen per online broker behoorlijk.

Educatie

Bepaal of u hulp nodig heeft bij het beleggen en of u dit van de broker verwacht. Sommige brokers zijn meer gericht op gevorderde beleggers en gaan er vanuit dat beleggers via andere wegen zich bekwamen in het beleggen. Andere brokers zijn juist heel erg gericht op het opleiden van beleggers en bieden online trainingen en strategiewebinars.

Handelsplatform

Bepaal welke eisen u aan het handelsplatform stelt. Bent u op zoek naar een gebruiksvriendelijk handelsplatform dat u helpt bij het beleggen of juist naar een handelsplatform met geavanceerde functionaliteit. Daarnaast is het bij veel brokers zo geregeld dat de geavanceerde handelsplatformen alleen beschikbaar zijn bij een hoger abonnement of hoger volume aan maandelijkse transacties. Kortom de vraag wat u over heeft voor het handelsplatform speelt ook een rol.

Lees verder over dit onderwerp

ETF beleggen voor beginners

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een immens populair beleggingsinstrument. Het is gemakkelijk aan te schaffen en stelt u als belegger in staat om eenvoudig een gespreide portefeuille op te bouwen.

Bekende valkuilen bij beleggen

Voor de meeste particuliere beleggers geldt dat beleggen mensenwerk is. De belangrijkste valkuilen bij beleggen hebben dan ook betrekking op menselijk gedrag. Houd hier als

Korte samenvatting

Met deze vergelijker zet u de beste online brokers van Nederland op een rij. Krijg een helder beeld van de verschillende kostensoorten, de mogelijkheden van de handelsplatformen en andere aspecten die van belang zijn bij het selecteren van een online broker.

Collecties

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties In 10 stappen helpt Harm je om jouw geld voor je te laten werken. Een beleggingsfonds of

Blondjes Beleggen Beter

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen In Blondjes beleggen beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de

De basis van het beleggen

In alle rust bouwen aan een bovengemiddeld rendement De basis van het beleggen is een boek voor iedereen die wil beginnen met beleggen. In het

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.