Snel geld verdienen op de beurs

Snel geld verdienen op de beurs. Is dit een fabeltje of werkelijk mogelijk? Dit artikel over beleggen in aandelen, geeft beleggers antwoord op deze prangende vraag. In dit artikel maakt u kennis met de verschillende facetten van het handelen in aandelen. 

Geromantiseerd

Het snel of gemakkelijk geld verdienen op de beurs wordt vaak geromantiseerd. Natuurlijk is het mogelijk om geld te verdienen op de beurs en van het handelen op de effectenmarkten je beroep te maken. Gemakkelijk of snel is dat niet. Als je op een succesvolle manier wilt beleggen, zul je de tijd moeten nemen om het vak te leren.

Leren beleggen

Er valt op internet veel te lezen over beleggen. Op Gidsvoorbeleggen.nl hebben wij voor u een selectie gemaakt van interessante onderwerpen. Voor mensen die willen starten met beleggen in aandelen, beleggingsfondsen of ETF’s.

Beleggen in aandelen of via een fonds of ETF?

Met beleggen op de beurs wordt meestal bedoeld, het beleggen in aandelen die genoteerd zijn aan publieke aandelenbeurzen zoals de Euronext Amsterdam of de New York Stock Exchange. Naast beleggen in aandelen, zijn er nog tal van andere beleggingsvormen. Op Gidsvoorbeleggen.nl focussen we naast aandelen ook op beleggingsfondsen en ETF’s. Vooral de beleggingscategorie ETF’s is populair onder mensen die door de lage spaarrente op zoek zijn naar andere opties om vermogen op te bouwen.

Het selecteren van aandelen

Als u uw beleggingsstrategie bepaald heeft, kan u starten met een selectie van de beursfondsen die binnen uw strategie passen. Dit resulteert in een lijst van aandelen die u verder kunt onderzoeken. Interessante zaken om te onderzoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ziet de financiële huishouding van het beursgenoteerde bedrijf eruit? U kunt hiervoor de jaarverslagen van het bedrijf doorlezen.
  • Wie geeft leiding aan het bedrijf en wat is het track record van deze bestuurder? Zoek op internet eens wat u te weten kunt komen over de algemeen bestuurder (CEO) en financieel bestuurder (CFO) van het bedrijf waar u mogelijk uw geld in gaat steken.
  • Hoe presteert het bedrijf ten opzichte van de concurrentie? Vergelijk de beurskoersen en financiële kengetallen van de directe concurrenten eens.
  • Wat is er recent in de media verschenen? Het kan interessant zijn om te kijken hoe de nieuwsberichten door andere beleggers zijn ontvangen, maar vaak is het veel interessanter om te kijken hoe vaktijdschriften en vakwebsites op dit nieuws hebben gereageerd.

Al deze informatie vindt u handig bij elkaar, per aandeel gerangschikt, op AandelenCheck.nl.

Volg het beursnieuws

Het regelmatig volgen van het beursnieuws een must voor beleggers. Als je weet wat er speelt kun je hier je strategie op aanpassen en loop je geen kansen mis of kun je schade beperken. De persberichten van de beursgenoteerde bedrijven vindt u op de investor relations websites van deze bedrijven.

Beleggen met opties en turbo’s

Het handelen in aandelen kan via verschillende beleggingsproducten. De meest bekende vorm van aandelenbeleggen is door middel van het kopen en verkopen van aandelen. Ook bekend, maar al meer ingewikkeld, is het handelen in opties. Bij een optie koopt u het recht om aandelen tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen. Veel financiële instellingen hebben echter ook eigen beleggingsproducten zoals turbo’s of sprinter. Deze producten werken vaak op basis van een hefboom of vermenigvuldingsfactor, waardoor u met een gering bedrag kunt profiteren van een kleine koersbeweging.

Lees verder over dit onderwerp

Blondjes Beleggen Beter

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen In Blondjes beleggen beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de

Korte samenvatting

Collecties

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties In 10 stappen helpt Harm je om jouw geld voor je te laten werken. Een beleggingsfonds of

Blondjes Beleggen Beter

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen In Blondjes beleggen beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de

De basis van het beleggen

In alle rust bouwen aan een bovengemiddeld rendement De basis van het beleggen is een boek voor iedereen die wil beginnen met beleggen. In het

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.