Beleggen met Sprinters

Een Sprinter is een beleggingsproduct van de ING. Sprinters zijn vergelijkbaar met een Turbo’s van de ABN AMRO banken. Een Sprinter is een zogenaamd hefboomproduct. Hierdoor kan de belegging sneller stijgen of dalen dan de onderliggende waarde zoals aandelen of grondstoffen.

Met Sprinter kan met een beperkte investering versneld ingespeeld worden op een koersstijging of koersdaling.

Introductie van de Sprinter

De Sprinter als beleggingsproduct is in 2008 door de ING op de markt gebracht. Sinds de introductie heeft de Sprinter een aanzienlijke marktpositie bemachtigd, maar de Sprinter is niet zo bekend als de Turbo’s van de ABN AMRO en BNP Paribas.

Onderliggende waarde van een Sprinter

De onderlinge waarde van een Sprinter kan uit de volgende beleggingsobjecten bestaan:

  • Aandelen
  • Beursindexen zoals de AEX of AMX
  • Grondstoffen zoals goud en zilver
  • Obligaties
  • Valuta

Long of short

Long of short zegt bij een Sprinter niets over de looptijd, maar heeft alles te maken van de richting van de koers van de onderliggende waarde. Een Sprinter long kan ingezet worden als een koersstijging verwacht wordt. Wordt een daling van de beurskoers verwacht, dan kan hier op ingespeeld worden met een Sprinter short.

De hefboom

De hefboom bepaald de factor waarmee de koers van de onderliggende waarde uitvergroot wordt.

Financieringsniveau

Het financieringsniveau is het deel van de Sprinter dat door de bank betaald wordt. Bij een Sprinter long ligt het financieringsniveau onder de koers van de onderliggende waarde. Bij een Sprinter short ligt het financieringsniveau boven de koers van de onderliggende waarde.

De ratio

De ratio van een Sprinter geeft aan hoeveel Sprinters er nodig zijn om te beleggen in eenmaal de onderliggende waarde. Hierdoor is het mogelijk om met een laag bedrag in een onderliggende waarde met een hoge beurskoers te handelen. Het aandeel, de beursindex of andere onderliggende waarde wordt als het ware verknipt tot kleine porties.

Stop loss

De meeste Sprinters beschikken over een stop loss mechanisme. Hiermee wordt de inleg van de bank beschermd. Er zijn ook Sprinters die geen stop loss bescherming bieden, vaak gaat het hierbij om Sprinter met een hoge hefboom.

Beleggen in Sprinters

De Sprinters van de ING zijn beursgenoteerd en worden vrij verhandeld op de aandelenbeurs van Euronext Amsterdam. Hierdoor is een beleggersrekening bij ING niet vereist en kan er ook via andere (online) brokers belegt worden in Sprinters.

Bronvermelding
Website ING Sprinters

Lees verder over dit onderwerp

Shell Investor & Media Android

De Shell Investor & Media app voor Android is onmisbaar voor beleggers in het aandeel Royal Dutch Shell (RDSA). Via de app blijft u op

Beleggen met Technische Analyse

Visie, methoden en techniekenIn dit boek neemt auteur Harry Geels je mee in de wereld van Technische Analyse en legt hij 45 verschillende tradingsystemen uitvoerig

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.