Beleggen met Sprinters

Een Sprinter is een beleggingsproduct van de ING. Sprinters zijn vergelijkbaar met een Turbo’s van de ABN AMRO banken. Een Sprinter is een zogenaamd hefboomproduct. Hierdoor kan de belegging sneller stijgen of dalen dan de onderliggende waarde zoals aandelen of grondstoffen.

Met Sprinter kan met een beperkte investering versneld ingespeeld worden op een koersstijging of koersdaling.

Introductie van de Sprinter

De Sprinter als beleggingsproduct is in 2008 door de ING op de markt gebracht. Sinds de introductie heeft de Sprinter een aanzienlijke marktpositie bemachtigd, maar de Sprinter is niet zo bekend als de Turbo’s van de ABN AMRO en BNP Paribas.

Onderliggende waarde van een Sprinter

De onderlinge waarde van een Sprinter kan uit de volgende beleggingsobjecten bestaan:

  • Aandelen
  • Beursindexen zoals de AEX of AMX
  • Grondstoffen zoals goud en zilver
  • Obligaties
  • Valuta

Long of short

Long of short zegt bij een Sprinter niets over de looptijd, maar heeft alles te maken van de richting van de koers van de onderliggende waarde. Een Sprinter long kan ingezet worden als een koersstijging verwacht wordt. Wordt een daling van de beurskoers verwacht, dan kan hier op ingespeeld worden met een Sprinter short.

De hefboom

De hefboom bepaald de factor waarmee de koers van de onderliggende waarde uitvergroot wordt.

Financieringsniveau

Het financieringsniveau is het deel van de Sprinter dat door de bank betaald wordt. Bij een Sprinter long ligt het financieringsniveau onder de koers van de onderliggende waarde. Bij een Sprinter short ligt het financieringsniveau boven de koers van de onderliggende waarde.

De ratio

De ratio van een Sprinter geeft aan hoeveel Sprinters er nodig zijn om te beleggen in eenmaal de onderliggende waarde. Hierdoor is het mogelijk om met een laag bedrag in een onderliggende waarde met een hoge beurskoers te handelen. Het aandeel, de beursindex of andere onderliggende waarde wordt als het ware verknipt tot kleine porties.

Stop loss

De meeste Sprinters beschikken over een stop loss mechanisme. Hiermee wordt de inleg van de bank beschermd. Er zijn ook Sprinters die geen stop loss bescherming bieden, vaak gaat het hierbij om Sprinter met een hoge hefboom.

Beleggen in Sprinters

De Sprinters van de ING zijn beursgenoteerd en worden vrij verhandeld op de aandelenbeurs van Euronext Amsterdam. Hierdoor is een beleggersrekening bij ING niet vereist en kan er ook via andere (online) brokers belegt worden in Sprinters.

Bronvermelding
Website ING Sprinters

Lees verder over dit onderwerp

Altman Z score voor beursfondsen

De Altman Z score is een financiële controlemethode. Beleggers gebruiken de Altman Z score om te controlen hoe groot de kans is dat een beursfonds

Beleggen met opties, futures en swaps

Derivaten zijn afgeleide beleggingsproducten die hun waarde ontlenen aan een ander product zoals aandelen of obligaties. Dit worden de onderliggende waarden genoemd. Opties en futures

Korte samenvatting

Collecties

Elliott Wave Techniques Simplified

How to Use the Probability Matrix to Profit on More Trades The forecasting skills you need to draw impressive returns in today’s markets. Elliott Waves

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.