Tips en ideeën voor beleggers

In dit artikel verzamelen we interessante beleggingsideeën en tips voor het bepalen van uw beleggingsstrategie.

Institutionele beleggers volgen

Volg de institutionele beleggers. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat particuliere beleggers vaak op het verkeerde moment in- en uitstappen.

Te winstgevende beleggingen

Als een belegging overduidelijk winstgevend is, dan is het doorgaans een verkeerde belegging. Heeft u al positie, dan is dit wellicht een goed moment om te verkopen.

Beleggen in junkbonds

Beleggen in obligaties van bedrijven die in moeilijkheden verkeren of zelfs al failliet zijn. Deze obligaties kunnen voor een prikkie opgekocht worden en kennen een lager neerwaarts risico dan het potentiële rendement. Het Phoenix Fund van Hof Hoorneman is daar een voorbeeld van.

Lees verder over dit onderwerp

Wat is dividendbeleggen? Zo werkt het en genereert u inkomsten

Door de lage spaarrente is dividend bij veel beleggers topprioriteit geworden. Dividend is een uitkering aan de aandeelhouders van een bedrijf. Een te hoog dividend staat de duurzaamheid van het dividend op de lange termijn in de weg. Een stabiele dividenduitkering over een aantal jaren is wenselijk.

Bekende vermogende personen en families

Nederland heeft heel wat bekende beleggers en vermogende families. Soms beleggen zij al generaties lang in een beursgenoteerde bedrijven. Anderen zijn juist minder actief en

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.