Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed neemt toe aan populariteit. Beleggen in vastgoed kan in veel verschillende soorten onroerend goed, bijvoorbeeld woningen, winkelpanden, kantoorpanden en vakantiewoningen. Is beleggen in vastgoed lucratief en welke risico’s brengt het met zich mee?

Inhoudsopgave

Het rendement van beleggen in vastgoed

Er zijn twee vormen van rendement te behalen op een vastgoedbelegging:

  • Opbrengst door verschil tussen aankoop en verkoop van het vastgoed. Dit wordt indirect rendement genoemd.
  • Opbrengst door verhuur van het onroerend goed. Dit wordt direct rendement genoemd.

Soorten beleggingsobjecten

De meest voorkomende onroerende goed beleggingen:

  • Woningen
  • Kantoorpanden/bedrijfspanden
  • Winkelpanden
  • Vakantiewoningen

Beleggingsvormen investeren vastgoed

Beleggen in vastgoed kan op verschillende manieren. Buiten het zelfstandig kopen en verkopen van onroerend goed, is het beleggen via een vastgoedbeleggingsfonds een veel voorkomende beleggingsvorm. Vaak zijn er meerdere object opgenomen in het fonds opgenomen en is er een mix van vastgoedsoorten. Een andere methode is beleggen via een CV. Samen met een aantal andere beleggers schrijft u zich in voor een object. U deelt hierbij mee in de inkomsten uit exploitatie en uiteindelijke verkoop. Dit is vergelijkbaar met scheeps CV’s.

  • Zelfstandig beleggen in vastgoed. Indicatie benodigd vermogen: vanaf EUR 150.000
  • Beleggen via een CV. Indicatie benodigd vermogen: vanaf EUR 25.000
  • Beleggen via een beleggingsfonds. Indicatie benodigd vermogen: vanaf EUR 1.000

Termen die horen bij beleggen in vastgoed

EPRA

De afkorting EPRA komt veel voor in naamgeving van ETF’s (trackers). Het staat voor voor European Public Real Estate Association. De EPRA is een non-profitorganisatie die beursgenoteerde vastgoedbedrijven in Europa vertegenwoordigt.

REIT

De afkorting REIT staat voor Real Estate Investment Trust. Een REIT is een beursgenoteerde organisatie met een portefeuille met vastgoed zoals winkelcentra of huurwoningen.

Lees verder over dit onderwerp

Teletrader StockMarkets voor Android

Teletrader StockMarkets is een veelzijdige app. De app is niet alleen bruikbaar voor aandelenbeleggers, maar ook voor bijvoorbeeld beleggers met interesse in grondstoffen, energie of

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties In 10 stappen helpt Harm je om jouw geld voor je te laten werken. Een beleggingsfonds of

Korte samenvatting

Collecties

Overnamenieuws en geruchten

Een overnamepoging of zelfs maar een gerucht, kan een grote invloed hebben op de koers van een aandeel en uw belegging. In deze gids houden wij u op de hoogte van de laatste overnamegeruchten en nieuwsberichten rondom Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Beleggen in de chipsector

De vraag naar chips blijft nog steeds ongekend hoog omdat voor veel technologische vooruitgang computerchips nodig zijn. Hier profiteren de chipfabrikanten en de toeleveranciers van. Welke bedrijven zijn er eigenlijk actief in de chipsector en hoe kun je hier als belegger op inspelen?

Beleggen in tech aandelen

Technologie is tegenwoordig overal en de keuze voor tech aandelen is dan ook ruim. Waar moet je op letten bij beleggen in tech aandelen? Hoe

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.