Basiskennis

In deze collectie een selectie van artikelen die gelden als basiskennis voor beleggers. Met uitleg over de totstandkoming van aandelenkoersen, de verschillende soorten orders, het lezen van jaarverslagen en meer nuttige grondbeginselen over beleggen.

Overzicht beursgangen 2022

Historisch gezien zijn beursintroducties interessant voor beleggers. Lees hoe je hier als gewone belegger van kunt profiteren, wat er allemaal bij komt kijken en welke Nederlandse beursgangen en internationale IPO’s er op de agenda staan.

Lees verder »

Wat is volatiliteit?

Alles over de volatiliteit van aandelen en andere beleggingsinstrumenten. Met volatiliteit wordt de beweeglijkheid bedoeld, ofwel het stijgen en dalen van de koers van het aandeel of andere onderliggende waarde.

Lees verder »

ETF beleggen voor beginners

Een Exchange Traded Fund (ETF) is een immens populair beleggingsinstrument. Het is gemakkelijk aan te schaffen en stelt u als belegger in staat om eenvoudig een gespreide portefeuille op te bouwen.

Lees verder »

Beleggen in small cap aandelen

Beleggen in kleine beursfondsen is interessant vanwege het groeipotentieel. Hier staat wel tegenover dat aandelen van small cap wel een zeker risico kennen. Hoe verhouden die zich tot elkaar en waar moet je op letten bij beleggen in small caps? In dit artikel leest u er meer over.

Lees verder »

Uitleg over dividenddatums

Dividend datums zijn voor beleggers van belang om te weten. Afhankelijk van de soort datum hebben ze invloed op de beurskoers. In dit artikel per datumsoort een duidelijke uitleg.

Lees verder »

Wat zijn gesloten periodes?

In de financiële agenda’s van beursfondsen vinden beleggers meestal de gesloten periodes van een beursgenoteerd bedrijf terug. Wat houden deze gesloten periodes precies in? Gesloten

Lees verder »

De kosten van beleggen

Transactiekosten Hoewel we aanraden om verder te kijken dan alleen de transactiekosten, blijft dit toch voor veel beleggers logischerwijs een belangrijke factor. Transactiekosten zijn de

Lees verder »
Boeken

De intelligente belegger

De klassieker over de slimste beleggingsstrategie De intelligente belegger is de Nederlandse vertaling van de absolute best-seller voor beleggers: The Intelligent Investor geschreven door Benjamin

Lees verder »

Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website en voor optimalisatie.