feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's

Betekenis CEO


De afkorting CEO komt van de Engelse term chief executive officer. De CEO is de bestuursvoorzitter of algemeen directeur van de organisatie. De CEO is de eindverantwoordelijke van de organisatie.

De rol van de bestuursvoorzitter kan per organisatie verschillen. In een kleine organisatie is er vaak alleen een uitvoerend bestuur, waar de CEO de voorzitter van is. Bij grotere organisaties is er boven het uitvoerend bestuur een raad van bestuur, waar de CEO voorzitter van is.

Deel deze pagina met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

Voor deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
Wikipedia

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.