feedback
Beginnen met beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's

Betekenis certificaat van aandelen


Een certificaat van aandeel is vergelijkbaar met een normaal aandeel. Een certificaat is verbonden met een aandeel. Het volgt een aandeel in zijn waarde (beurskoers) en levert een gelijke opbrengst als het onderliggende aandeel (dividend). Het belangrijkste verschil met een normaal aandeel is dat een certificaat geen stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen.

Er zijn twee typen van certificaten: royeerbare certificaten en niet-royeerbare certificaten. Royeerbare certificaten kunnen op elk moment door de certificaathouder omgewisseld worden voor aandelen. Niet-royeerbare certificaten kunnen niet omgewisseld worden.

Beursgenoteerde vennootschappen mogen geen niet-royeerbare certificaten uitgeven. Deze worden niet toegestaan door NYSE Euronext.

Deel deze pagina met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin Google+

Voor deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:
Wikipedia

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.