feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's

Betekenis gesloten periodes


Gesloten of stille periodes zijn periodes voorafgaand aan publicatie van kwartaal- of jaarcijfers of overnames. In deze periode wordt er binnen de beursgenoteerde bedrijven gewerkt aan het verzamelen en controleren van de cijfers. Deze informatie is koersgevoelig en onjuiste cijfers of te vroeg verschenen cijfers kunnen sterke invloed hebben op de beurskoers van de aandelen. In deze periode doen de beursgenoteerde bedrijven geen uitspraken over cijfers of ontwikkelingen binnen het bedrijf.

De AFM verbiedt insiders van de beursgenoteerde bedrijven om tijdens de gesloten of stille periodes transacties in het beursfonds, zoals het kopen of verkopen van aandelen, uit te voeren. Met insiders van de beursgenoteerde bedrijven worden onder meer de bestuurders en commissarissen bedoeld.

Synoniemen: Stille periodes

Deel deze pagina met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.