feedback
Beleggen in aandelen, beleggingsfondsen & ETF's

Betekenis winst per aandeel


De winst per aandeel, afgekort als WPA, wordt berekend door de netto inkomsten te delen door het aantal uitgegeven aandelen.

De winst per aandeel wordt in veel jaarverslagen aangeduid met de term earnings per share (EPS). De WPA voor AEGON wordt in jaarverslagen vaak op twee manieren berekend, de basis methode (EPS basic) en de verwaterde methode (EPS diluted).

Bij de basis methode wordt de WPA berekend op basis van alle werkelijk uitgegeven aandelen, terwijl bij de verwaterde methode ook rekening wordt gehouden met alle uitgegeven aandelenopties.

Deel deze pagina met uw netwerk

Facebook Twitter Linkedin

De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiƫle) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun eigen adviseur. Lees de volledige gebruiksvoorwaarden.
Bericht voor bezoekers
Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en om uw gebruikerservaring op deze website te verbeteren. Uw privacy vinden wij van belang en de door deze website verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Wij maken gebruiken van cookies voor onderzoeksdoeleinden en ter verbetering van uw gebruikerservaring. Uw privacy vinden wij van belang en de verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.